Ruimte voor Anne

'We kijken naar de totale mens, in plaats van naar een enkel probleem'

Anne vertelt alles over haar werk als regieverpleegkundige op de afdeling Geriatrie. Word jij haar nieuwe collega?

Gezellig team

'We zijn harde werkers en gemotiveerd, maar ook heel gezellig. Zelf ben ik goed ontvangen in het team. Ik kom uit de verpleeghuiszorg, dus het was even wennen om in het ziekenhuis te werken. Hier werd ik heel fijn in ondersteund en ik kon de tijd nemen om te landen. Ook het contact met de andere disciplines is leuk. We proberen altijd gezamenlijk pauze te houden. Daarnaast organiseren we ook teambuildingsuitjes of andere activiteiten. In het nieuwe jaar hebben we bijvoorbeeld een nieuwjaarsborrel met het hele team, georganiseerd door de artsen. 

Afwisseling en uitdaging

Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling en uitdaging. Sommige patiënten blijven maar een paar dagen en andere patiënten worden langere tijd opgenomen. Zo kan je een band met de patiënt en de naasten opbouwen. Ouderen hebben vaak meerdere ziektebeelden en problemen, waardoor je complexe zorg verleent met een verscheidenheid aan verpleegkundige handelingen. We kijken naar de totale mens, in plaats van naar een enkel probleem. Er zijn ook genoeg ontwikkelmogelijkheden. In maart ga ik beginnen met de geriatrie opleiding. Daarnaast zit ik in de Teamraad, waarmee de zeggenschap binnen Tergooi MC wordt vergroot. Zo kan je jouw stem als verpleegkundige laten horen. 

Nieuwe werkplek

We zijn heel blij met onze nieuwe werkplek. We hebben nu eenpersoonskamers met eigen badkamers. Dit is fijn voor de patiënten. Er lagen eerst meerdere patiënten op een kamer. De een wilde ’s nachts dan de lichten uit, de andere aan. De een wilde de deur open, de ander dicht. Nu kan er rekening worden gehouden met ieders wens. De eenpersoonskamer kan eenzaam voelen. Patiënten kunnen dan de gezelligheid opzoeken bij onze activiteitenbegeleidster in de woonkamer.'

Loop jouw
droombaan niet mis!

Stel een job alert in en ontvang nieuwe en relevante vacatures in jouw inbox!