Ruimte voor Laura

'Je bent van begin tot einde betrokken bij de reis die een patiënt maakt'

Ben jij als physician assistant (PA) of verpleegkundig specialist (VS) toe aan een nieuwe uitdaging? Lees hieronder dan het verhaal van orthopedisch chirurg Laura. Word jij haar nieuwe collega?  

Hecht team

'Het is een heel enthousiast en hecht team. Het is een fijne samenwerking die je met je collega’s hebt. Laagdrempelig ook. Dat is wel een kenmerk van onze vakgroep. Wat ik mooi vind is dat we een uitgebreid pallet aan zorg hebben. Het is een fijn ziekenhuis en de lijntjes zijn kort.

Een mooie mix

Het werken met mensen - zowel patiënten als het team - in combinatie met een technisch vak vind ik het leukste aan mijn werk. Orthopedie is echt een ambacht. Operaties worden overgegeven van orthopeed op assistent. Ik heb de kans om dat ambacht door te geven aan collega’s die in opleiding zijn. 

De reis van de patiënt  

Deze functie kan je uitoefenen als je PA of VS bent. Als PA houd jij je met name bezig met prothesegerelateerde zorg: van poliklinisch tot klinisch. Dat is best breed voor een PA. Wat daar leuk aan is, is dat je van begin tot aan het einde betrokken bent bij de reis die zo’n patiënt maakt. Dus de PA gaat deels poli doen, waarbij je patiënten ziet. Voorafgaand aan de operatie leg je uit wat de patiënt mag verwachten. Dan is de PA zelf betrokken als de patiënten zijn opgenomen om na zo’n operatie nazorg te leveren. Als ze dan na een jaar weer terugkomen dan komen ze ook weer bij hetzelfde gezicht terecht, dus je bent echt het aanspreekpunt.'

Loop jouw
droombaan niet mis!

Stel een job alert in en ontvang nieuwe en relevante vacatures in jouw inbox!