Ruimte voor Manou en Joan

'Het ene moment ligt er 1 patiënt, het andere moment arriveren er drie ambulances tegelijk op de EHH.'

Manou en Joan vertellen over hun belangrijke werk als Cardiac Care Unit (CCU)-verpleegkundige. Word jij hun nieuwe collega?

Vertrouwen

'Ik vind het een heel gezellig team en ik denk dat we allemaal van elkaar weten dat we elkaar kunnen vertrouwen, vertelt Joan. Ik weet wat ik aan mijn collega’s heb en dat iedereen openstaat om elkaar te helpen. Ik denk dat dit in een vak met zo’n acuut karakter heel belangrijk is. Ik vind de sfeer onderling ook leuk en gezellig, vult Manou aan. Vooral in deze patiëntencategorie heb je nog wel eens met zware gevallen te maken, maar eigenlijk heeft het hele team wel humor en dat houdt je wel op de been.

Dynamisch vak

De afdeling is dynamisch, de zorg is afwisselend en je dient acuut te handelen en scherp te blijven op ieder moment vertelt Joan. Als je ’s ochtends op je werk komt kan er 1 patiënt liggen en het andere moment arriveren er drie ambulances tegelijk. Dan moet je snel schakelen en prioriteiten stellen. Dit acute karakter maakt het werk juist ook leuk. Als er een acute opname arriveert staat het team al klaar en heeft iedereen zijn eigen taken. Iedereen is op elkaar ingespeeld. Dat vind ik nog het mooiste. Zo ga ik wel met voldoening naar huis.

Acute opvangplek

We zijn niet alleen voor deze regio, maar voor een heel grote regio de acute opvangplek voor bijvoorbeeld grote hartinfarcten en hartaanvallen, dus die patiënten komen allemaal hierheen vertelt Manou. Dat is wel een verrijking van je diploma. En je hebt hier ook vaak multiproblematiek, dus je hebt ook vaak met andere specialismes te maken en ik denk dat dat het ook juist heel leuk maakt. Je houdt je andere kennis op deze manier ook op orde. Het is mede daardoor echt hollen of stilstaan hier op de afdeling en het is vaak kort patiëntcontact.'

Loop jouw
droombaan niet mis!

Stel een job alert in en ontvang nieuwe en relevante vacatures in jouw inbox!