Verpleegkundigen Tergooi voorgedragen voor ‘opleider van het jaar’

23|04|19

Verpleegkundigen Suzanne van Dijk (cardiologie) en Joke Duurland (neurologie) zijn namens Tergooi genomineerd voor de landelijke verkiezing van ‘Beste opleider van het jaar 2019’. De Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) reikt deze prijs elk jaar uit.

De belangrijkste criteria om in aanmerking te komen voor deze titel is dat de opleider bij een erkend leerbedrijf, meer dan een jaar actief mbo-studenten opleidt. Vanuit hun eigen afdelingen zijn Suzanne en Joke voorgedragen voor de eretitel.

Suzanne

Suzanne is er écht voor de studenten. Haar speciale talent is dat zij de studenten een zo warm mogelijk ontvangst en verblijf tijdens hun stage geeft. Zij begeleidt met hart en ziel de leerafdeling op de verpleegafdeling Cardiologie. De leerafdeling is een bijzondere stagevorm waarbij studenten verpleegkunde (mbo en hbo) de verantwoordelijkheid krijgen over een verpleegkamer, onder supervisie van werkbegeleider Suzanne. Ook collega’s kunnen altijd bij haar terecht. Daarnaast heeft zij gewoon ‘een gouden hart’.

Joke

Joke heeft veel plezier in het begeleiden van studenten. Zij weet te motiveren, geeft veel uitleg en bevordert bovenal zelfredzaamheid en dat allemaal op haar eigen opgewekte manier. Joke biedt veiligheid en laat studenten niet ‘dobberen’ op de afdeling maar verdiept zich in de student. Zij kan zich goed verplaatsen in de mbo-student, omdat zij zelf op gelijk wijze is opgeleid. Joke gaat voor méér dan alleen het eindresultaat, ze neemt studenten echt mee ‘op sleeptouw’ om alles ins en outs van het vak te leren.

Meer informatie

Meer informatie over de landelijke verkiezing vind je op de website van de SBB.

 

« Vorige pagina