Verpleegkundigen in toga

16|08|19

Een diploma-uitreiking is altijd een bijzonder moment. Vooral als de uitreiking plaats mag vinden ín Tergooi. We zijn (weer) een aantal hbo-verpleegkundigen rijker en daarmee een nieuwe traditie. Want het smaakt naar meer om verpleegkundigen, die een verpleegkundige vervolgopleiding hebben gevolgd, een traject aan te bieden waarbij zij in 1,5 jaar (!) hun hbo-diploma kunnen halen.

Alex, Christl, Mandy, Marieke, Roxanne, Sandra, Yorick en Yvonne uit Tergooi, Bart uit het UMCU, Thiemo van Ambulancezorg GGD Haaglanden en Marleine en Marian van het Antoniusziekenhuis hebben allen hun Bachelor of Nursing gehaald. En dat wordt gevierd. Niet traditioneel op school, maar op het podium van de Gehoorzaal in Tergooi.

Terwijl het podium nog feestelijke wordt aangekleed voor de uitreiking druppelen familieleden, vrienden en kennissen al binnen. Collega Nynke vangt de geslaagden op en leidt ze naar een geïmproviseerde kleedruimte waar hun toga’s klaar hangen. De gasten zoeken een mooie plek in de zaal en de sprekers oefenen nog snel hun toespraakje.

De geslaagden trekken hun toga’s aan en zijn klaar voor de foto. Het is een prachtig gezicht om alle in toga geklede verpleegkundigen in een lange rij door het ziekenhuis te zien lopen, op weg naar de groene kas buiten. De zon schijnt volop dus het wordt een zonnige foto van de feestvierders. Na de foto gaan zij in optocht weer terug naar binnen waar zij trots en onder luid applaus de Gehoorzaal in lopen.

Het officiële gedeelte kan beginnen. Sjaak van Looij, van Avans+, opent de plechtigheid en bedankt Tergooi. Bedrijfsvoeringsmanager Erwin van Santen, benadrukt hoe trots Tergooi is op zijn geslaagde medewerkers. Als docente van Avans+, Rosa de Jonge, de geslaagden persoonlijk toespreekt haasten familieleden of vrienden zich naar het podium voor een memorabele foto. Tenslotte volgt het tekenen van het diploma en het bij elkaar opspelden van het speldje.

Ter afsluiting wordt geposeerd voor een bijzondere foto: het in de lucht gooien van de afstudeerhoeden. Hoera!

Tergooi Academie

« Vorige pagina