Verpleegkunde opleiding met pit

28|02|20

Anouk en Yenna doen de 3-jarige mbo 4 verpleegkunde opleiding ‘Run for care’ en lopen nog maar drie weken in het ziekenhuis rond, maar zijn beiden overtuigd van hun keuze.

Anouk (18 jaar) vertelt: ‘Ik heb al gesolliciteerd voordat ik mijn havo-diploma had. Toen ik door Tergooi werd aangenomen moest ik nog horen of ik geslaagd was’. Zo zeker was zij er van dat de 3-jarige mbo verpleegkunde opleiding iets voor haar was. ‘Ik ben een praktijkmens en wil werken en leren. Op de havo had ik al door dat praktijklessen mij goed liggen. Anouk twijfelde nog tussen een mbo- en hbo-opleiding, maar toen ze wist dat ze in Tergooi direct aan de slag kon was de keuze snel gemaakt.

Zij is nu de jongste in de klas en woont op het ziekenhuisterrein omdat ze te ver weg woonde om heen en weer te reizen. Haar 18e verjaardag werd gevierd met haar klasgenoten, met wie ze al een hechte band heeft opgebouwd.

Mbo-opleiding met pit

Yenna (19 jaar) deed na de havo een opleiding verpleegkunde in de bol-variant, maar deze manier van opleiden sprak haar niet genoeg aan. Nu zegt ze dat ze erg uitgedaagd wordt: ‘Het is een mbo-opleiding met pit’. Ze krijgt betaald om te leren, maar nog belangrijk was het gevoel dat haar bekroop tijdens haar eerste dagen in het ziekenhuis. ‘Ik liep door de gangen en dacht ‘Dít wil ik’. Ineens was daar het besef dat ze op haar plek is. ‘Ik ben nog nooit zo gemotiveerd geweest’.

Na de lange theoriedagen op school in het eerste half jaar van de opleiding waren Anouk en Yenna ‘afgedraaid’, door zoveel informatie in korte tijd. Na een werkdag zijn ze lichamelijk moe, maar ze kijken er naar uit om zelf dingen te mogen doen en steeds meer verantwoordelijkheid te dragen. Op school hebben ze al geoefend met maagsondes, katheters en injecteren en ze kunnen niet wachten om dit zelf te mogen doen in de praktijk.

Want dat zijn het, praktijkmensen die in een korte tijd veel geleerd hebben en daar zichtbaar van genieten.

Wil je net zoals Anouk en Yenna werken en leren? Stel je vraag en stuur een mail aan opleiding@tergooi.nl

Tergooi Academie

Beroeps- en bedrijfsopleidingen

« Vorige pagina