Tergooisausje

14|06|19

Het is bijna weer zover, de vierde ‘instellingsdag’ voor verpleegkunde studenten in Tergooi gaat plaatsvinden! Deze dag heeft als thema ‘ethische dilemma’s en acute zorg’.

Waarom instellingsdagen? Krijgen studenten dat niet gewoon op school?

De ‘instellingsdagen’ zijn bedoeld om speciale speerpunten van Tergooi onder de aandacht van verpleegkunde studenten te brengen. Deze dagen geven verdieping en vormen een soort ‘Tergooisausje’. Studenten maken op een andere wijze kennis met onze speerpunten. Ze krijgen uitgebreid informatie en uitleg over de thema’s door andere Tergooi collega’s.

Verpleegkunde studenten van Vivium sluiten ook bij deze dag aan. Op school vormen de studenten al één klas, en tijdens zo’n dag ook even op de werkvloer. Hierdoor is er sprake van kruisbestuiving. Vivium-studenten komen naar onze instellingsdag en Tergooi-studenten gaan ook weer naar Vivium. Door deze uitwisseling krijgen de studenten een completer beeld van de diverse zorgvragers.

Het organiseren is vaak een hele klus, maar de dag zelf geeft de gelegenheid om in andere keukens te kijken. Mede door de enthousiaste collega’s, die graag willen meewerken, zijn dit zinvolle dagen die een verrijking zijn voor de studenten.

Net zoals de vorige keren verwachten wij, de mentoren en ‘organisatiecomité’, de studenten trappelend aan te treffen met een gezonde portie nieuwsgierigheid naar de inhoud van deze dag!

Danny Drewes en Gina van Oort
Opleidingsadviseurs

Tergooi Academie

 

 

« Vorige pagina