Stage in Tergooi

17|10|19

Open deurendag

Elk begin is moeilijk. Of beter gezegd spannend? Dat zal zeker gelden voor degene die als stagiair Tergooi binnenstapt. Tergooi biedt naast leer-werktrajecten, ook stageplaatsen aan voor bijvoorbeeld klinische chemisch laboranten of doktersassistenten. De maanden september en februari zijn voor deze starters de ‘instroommaanden’.

Start nieuw opleidingsjaar

Zoals wij in Tergooi elke eerste werkdag van de maand nieuwe medewerkers ontvangen voor een gezamenlijke start, zo hebben we dit keer ook bij de start van het nieuwe opleidingsjaar de stagiaires uitgenodigd voor een ochtendbijeenkomst.

We mochten ruim 40 nieuwe stagiaires begroeten. De stagiaires kregen te horen hoe zij zich optimaal kunnen inwerken aan de hand van een inwerkprogramma. Zij werden wegwijs gemaakt in ons digitale leeromgeving en deden ter plekke een e-learning module over het electronische patiëntdossier om zich voor te bereiden op het werken op de werkvloer.

Elkaar vinden

Wat we terugkregen van de stagiaires is dat ze het fijn vinden kennis te maken met elkaar op deze ochtend. Hierdoor weten ze elkaar te vinden als ze vragen hebben over de opleiding. Ze zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

Tevens kunnen wij als opleidingsadviseurs, die deze ochtend begeleiden, direct de meest prangende vragen beantwoorden en checken of de stagiair over alle licenties, pasjes en toegangscodes beschikt om aan de slag te kunnen. Het was een leuke ochtend, nogmaals welkom allemaal, fijn dat jullie er zijn!

Thuisvoelen

Inmiddels zijn er al weer bijna twee maanden verstreken na hun eerste binnenkomst.
Als opleidingsadviseurs houden wij de vinger aan de pols en het valt ons op dat de nieuwe lichting stagiaires zich al helemaal thuis voelt in Tergooi.

Zo zie je maar, een goed begin is het halve werk.

Annelies Hafkamp
Ellen van Houten
Opleidingsadviseurs

Tergooi Academie

« Vorige pagina