Speeddate voor de zorg

22|06|18

Slaat dé vonk over na vier minuten daten? Ontstaat dé perfect match? Op een dinsdagmiddag in Tergooi zijn ervaren verpleegkundigen en studenten verpleegkunde aan het speeddaten. Tergooi biedt namelijk unieke stageplaatsen aan 2e jaars hbo-studenten verpleegkunde. Een mooie manier om verpleegkundigen en studenten te koppelen zodat een ‘match made in heaven’ kan ontstaan.

2e jaars hbo-studenten verpleegkunde

Alle deelnemers waren aan het begin een tikkeltje nerveus maar na afloop razend enthousiast. Over het algemeen is het voor 2e jaars ‘voltijd’ hbo-studenten verpleegkunde lastig om een stageplaats te vinden in een ziekenhuis, zo niet een bijna onmogelijke opgave. Elf studenten krijgen wél de kans om in Tergooi ziekenhuiservaring op te doen. Dat maakte het speeddaten extra spannend.

Persoonlijke begeleiding stagiaires

Voor de persoonlijke begeleiding van deze stagiaires hebben zich verpleegkundigen van verschillende afdelingen gemeld. Zij hebben een speciale workshop over mentorschap van Hogeschool Utrecht gevolgd. Vanaf nu mogen zij zich ‘mentor’ noemen en krijgen gedurende 20 weken een student onder hun hoede. De studenten werken alle diensten samen met hun mentor en doen zo ervaring in de 24-uurs verpleegkundige zorg op. Een prachtige oplossing om het tekort aan stageplaatsen tegen te gaan!

Het was een geslaagde middag voor zowel de mentoren als voor de toekomstige stagiaires.

Tergooi Academie

« Vorige pagina