Radiodiagnostisch laborant

Ben je geïnteresseerd in computers, technische apparatuur én in mensen? Als radiodiagnostisch laborant werk je met high tech apparatuur zoals röntgenapparaten en scans. Behalve röntgenfoto’s maken is ook het voorlichten en begeleiden van patiënten een belangrijke taak. Na specialisering komen hier ook de MRI-scan, interventieradiologie en echografie bij. Je bent je goed bewust van het verantwoord gebruik van röntgenstraling.

Solliciteren?

Direct solliciteren kan via een actuele vacature of via een open sollicitatie.
Ook kun je je aanmelden voor ‘jobmail’ zodat je op de hoogte wordt gehouden van nieuwe vacatures.

Wil je de opleiding volgen?

De opleiding duurt drie jaar, waarin je werken & leren combineert. Het is een opleiding op hbo-niveau.  Je start met een beroepsvoorbereidende periode van zes maanden bij de Amstel Academie. Hierbij ben je wisselend een week op school en een week in het ziekenhuis. Je loopt ook één week stage op een verpleegafdeling. Vervolgens start de 2½ jaar durende praktijkleerperiode.  Je gaat dan gemiddeld één week per maand naar school.

Wat heb je nodig voor de opleiding?

  •  Diploma havo/vwo. Bij voorkeur met profiel Natuur & Gezondheid of Natuur & Techniek, minimaal wiskunde en natuurkunde, biologie is gewenst.
  •  of een overgangsbewijs naar vwo 6. Bij voorkeur met profiel Natuur & Gezondheid of Natuur & Techniek, minimaal wiskunde en natuurkunde, biologie is gewenst.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

  • Els Spit, opleidingsfunctionaris, via T 088 753 31 17 of espit@tergooi.nl.
  • Harald Alma, afdelingsmanager, via halma@tergooi.nl.