Professional met een plus achter je naam

09|01|18

Als tweede ziekenhuis in Nederland biedt Tergooi een verkorte hbo-opleiding voor specialistisch verpleegkundigen aan. De opleiding duurt 1,5 jaar en gaat van start op 15 januari a.s. met 17 verpleegkundigen uit Tergooi. Elke maandag hebben zij les en verder maakt het werkplekleren een belangrijk onderdeel van hun opleiding uit.

Eén van die specialistisch verpleegkundigen is Shireen Maartens, die via een blog, een kijkje in de keuken van deze opleiding zal geven. Shireen draagt haar beroep met ‘trots’ uit en hoefde niet lang na te denken op de vraag of ze voor de Tergooi Academie wilde gaan bloggen. Zij is werkzaam op poli Interne Geneeskunde en gespecialiseerd in oncologie en hematologie.

“Als je dacht dat je het deeltijdtraject Bachelor of Nursing ‘effe’ tussendoor kon doen, dan schrok je wakker uit die droom tijdens de kick-off bijeenkomst in december. No nonsense!
Je referentie is je basiskennis, je vervolgopleiding en je praktijkervaring. Samenwerken, bruggen slaan en innovatie zijn sleutelwoorden. Duidelijk is dat je als hulpverlener een ‘stem’ hebt die ‘actief’ het verschil kan maken. Je mag je ontwikkelen tot een professional met een + achter je naam”.

Al tijdens de opleiding wordt gewerkt aan opdrachten die bijdragen aan de kwaliteit van zorg. Wat Shireen en haar collega-studenten allemaal gaan meemaken is op deze site te lezen. Eigenlijk hebben ze nu al een plus achter hun naam.

Paulien Lankreijer
Coördinator Beroeps- en Bedrijfsopleidingen
Tergooi Academie

« Vorige pagina