Over ons

Over ons

Tergooi is het ziekenhuis waarvan patiënten zeker weten dat de kwaliteit van hún leven centraal staat. Een groene en gastvrije omgeving, waarin zij en hun naasten zich welkom voelen. Een plek waar mensen voor mensen werken, die in ieder opzicht zinvolle, doordachte en duurzame zorg bieden.

Tergooi is een omgeving waar specialisten en medewerkers dagelijks groeien door wat ze leren en doen. Een ziekenhuis waarmee vele partners graag samenwerken om ook morgen kwaliteit te garanderen. Een zorgorganisatie die doorlopend ontdekt hoe zorg beter kan.

Tergooi zorgt vooruit.

Tergooi als werkgever

Tergooi wil een ontwikkelingsgerichte werkgever zijn met een sterke regionale positie. Tergooi spitst zich daarbij toe op de behoefte van de medewerkers en personeelsbeleid gebaseerd op duurzame inzetbaarheid. Het werkgebied waarin Tergooi is gevestigd is aantrekkelijk waardoor het potentiële personeelsbestand groot is. Met goed zicht op het aanbod in de markt kan Tergooi in de toekomst een sterk personeelsbestand garanderen.
Meer informatie over Tergooi als werkgever vindt u onder andere in het Meerjarenbeleidsplan van Tergooi.

Wat doen vrijwilligers?

Vrijwilligers zijn onmisbaar in ons ziekenhuis. Zij zorgen ervoor dat het verblijf van onze patiënten in Tergooi aangenamer wordt. In Tergooi zijn op beide locaties vrijwilligers actief, met zeer diverse taakgebieden. Graag geven wij u een overzicht van de taken waarbij vrijwilligers Tergooi ondersteunen:

  • Verzorgen bloemen/fruit van de patiënten;
  • Vergroten gastvrijheid; onvtvangst en begeleiding van patiënten in het ziekenhuis;
  • Ondersteuning geven op verpleegafdelingen/Spoed Eisende Hulp (SEH);
  • Opvang kinderen in kinderopvang ‘De Speelboeg’ in locatie Hilversum;
  • Boekenuitleen aan patiënten op de verpleegafdelingen.
  • Ouderen: In Tergooi locatie Blaricum helpen met de activiteitenbegeleiding van de afdeling Geriatrie. Op de Geriatrische Trauma Unit (GTU) zijn op de afdeling diverse vrijwilligers aanwezig om patiënten ondersteuning/vermaak te bieden;
  • Ondersteuning op de poliklinieken;
  • Patiëntenvervoer: Op beide locaties patiënten vervoeren van en naar de afdelingen. U stelt patiënten op hun gemak als dat nodig is en zorgt ervoor dat de benodigde papieren aan de betreffende afdeling overhandigd worden.
  • Pendelservice Blaricum: Op steeds meer werkdagen vervoeren van patiënten en bezoekers met een golfkar van en naar de parkeerplaatsen.
  • Kerkdienst: Op zondag vervoeren van patiënten van en naar de kerkzaal om daar de zondagsdienst bij te wonen.