Op de koffie bij: de golfkar

20|12|17

Weercode oranje of rood? Geen sprake van! Bij de vrijwilligers van de golfkar is het code wit. Zij trotseren hagel en sneeuw en ‘scheuren’ met hun kar over het parkeerterrein van Tergooi in Blaricum. Altijd weer op zoek naar een patiënt of bezoeker die een lift nodig heeft.

 

“Mag ik u een lift aanbieden?” Met die vraag komt Liesbeth me lachend tegemoet gereden. Liesbeth is een van de 13 vrijwilligers die sinds een jaar de golfkar bemant. Er is geen tijd voor een keutelend gesprekje, want we gaan bezoekers spotten. Ongeveer vergelijkbaar met een ‘Hop on-Hop off’ treintje in grote steden. Liesbeth wijdt me in over de werkwijze en vertelt tussendoor anekdotes over wat ze meemaakt op de kar. Het is soms grappig , maar soms ook aandoenlijk of verdrietig. Zo vertelt ze dat er een mevrouw is die vanaf thuis belt als ze een poli afspraak heeft bij de longarts. Liesbeth pikt haar dan op, op afgesproken tijd en plek. Altijd een uur eerder dan de poli afspraak, want dan kan ze binnen nog even ‘bijkomen’. Ze wil niet dat de dokter denkt dat ze benauwd is. Als ze klaar is laat ze de receptionist weer de golfkar bellen. Service op maat! Een ander verhaal is dat ze bij het pensioen van een medewerker het hele team heeft rondgereden over het ziekenhuisterrein. De golfkar hutjemutje volgepropt. De pensionado vond het prachtig om zo afscheid te nemen.

Na een uur ben ik verkleumd, maar geniet van alle dankbare mensen die gebruik maken van de golfkar.  Ze waarderen chauffeur Liesbeth enorm. En Liesbeth zelf? Die geniet van het loopbaanbeleid in Tergooi. Ooit gestart als verpleegkundige, later als afdelingsmanager en nu als weldoener op de golfkar.

Angelique Titulaer

Lean praktitioner – Uitmuntend Tergooi
Kwaliteit, Projecten en Innovatie

 

« Vorige pagina