Mag ik me even voorstellen?

10|04|18

Leuk dat ik me mag voorstellen! Mijn naam is Merel Molenaar, ben 26 jaar oud en woon in De Meern. Ik ben een jaar werkzaam geweest in een hele andere sector en miste actie. Mijn moeder stelde voor om eens een dag mee te lopen op de verloskamer en daar werd ik zo enthousiast dat ik besloot een carrièreswitch te maken.

Opleiding verpleegkunde mbo in 3 jaar
Nu volg ik sinds september 2017 de opleiding tot verpleegkundige mbo in 3 jaar. Ik heb een halfjaar op school gezeten en vanaf 5 maart werk ik op de afdeling Cardiologie. In deze korte periode heb ik al van alles gezien, gedaan en meegemaakt. Het was en is best heel (in)spannend. Tijdens de bespreking met de artsen kwamen er zoveel verschillende ziektebeelden en medische termen aan bod, dat ik me afvroeg hoe ik dat allemaal onder de knie moet gaan krijgen…

Bergen die beklommen moeten worden
Voor een ervaren verpleegkundige zijn ‘de algemene dagelijkse levensverrichtingen’, vitale functies observeren, bloedsuiker meten, assisteren bij het maken van ECG’s vanzelfsprekende handelingen maar voor mij, zonder enige zorgachtergrond, zijn dit enorme bergen die beklommen moeten worden.

De acute situaties, de hectiek op de afdeling en het werken in een team trekken mij het meest. Als student heb je de mogelijkheid om aanwezig te zijn bij onderzoeken, wat heel leerzaam is. Heel bijzonder was voor mij het bijwonen van een hartkatheterisatie (met toestemming van de patiënt).

Goed gevoel
Soms lopen gebeurtenissen niet positief af en moet je toch verder met je werkzaamheden. Het is fijn dat ook hier aandacht aan wordt geschonken. Even dat praatje met je collega na je dienst over hoe het ging en of je nog met dingen zit. Het geeft je een goed gevoel. Ik weet dat ik nog veel moet leren en kan niet wachten tot ik eindelijk helemaal mee kan doen in mijn team. Spijt van mijn keus heb ik in ieder geval niet.

Merel Molenaar
Student verpleegkunde
Tergooi Academie

« Vorige pagina