Lot uit de loterij

04|07|18

Ik werk in Tergooi als arbocoördinator. De baan is leuk en uitdagend, ik kom met veel medewerkers in aanraking, elke dag is anders. Maar toch… één minpuntje: ik zit veel achter mijn computer. En dat is behoorlijk belastend voor mijn lichaam.

Bewegen is daarom voor mij belangrijk. Eerder schreef ik al dat ik een haat-liefdeverhouding heb met hardlopen, maar dan zonder dat woord ‘liefde’. Toch ben ik stiekem een liefdesrelatie aan het opbouwen met hardlopen. Ik loop nu onder deskundige begeleiding elke week hard met een groepje collega’s. Het ziekenhuis biedt dit aan vanuit het programma Fit in Tergooi. Het voelt goed, al heb ik nog geen vlinders in mijn buik. Laatst vloog tijdens mijn hardlooprondje wel gezellig zo’n vlindertje een paar honderd meter met me mee. Toch vreemd dat zo’n kleine diertje net zo hard gaat als ik…

Omdat ik tijdens mijn werk veel zit, probeer ik elke dat twee keer een rondje door het ziekenhuis te lopen. Zo kan ik mijn beenspieren even aan het werk zetten. Onderweg kom ik altijd wel een bekende tegen, dus het is ook goed voor mijn contacten. Maar ja, soms komt het er niet van, je weet wel, de waan van de dag…

Dat wreekt zich dan op mijn zwakke plek: mijn nek. Laatst had ik weer zo’n dag. Maar wat een feest! Aan het eind van die dag had ik een ontspannende massage afgesproken bij masseuse Marie-Claire. Ook deze massage werd me aangeboden vanuit Fit in Tergooi. Heerlijk! Mijn protesterende nekspieren gaven hun weerstand al snel op. Pijn maakte plaats voor ontspanning. Kon dat maar iedere dag. Als ik ooit de staatsloterij win, neem ik iemand in dienst die me elke dag masseert. Tot nu toe heb ik de staatsloterij nog niet gewonnen maar heb ik met mijn baan toch een lot uit de loterij!

Ingrid van Grootel,
arbocoördinator in Tergooi

« Vorige pagina