Interne en Neurologie winnen 1e prijs Beste Coschap

23|09|21

Interne en Neurologie winnen 1e prijs Beste Coschap

 

De vakgroepen Interne en Neurologie hebben de 1e prijs gewonnen tijdens de Beste Coschap Verkiezing van de CoRaad van het Amsterdam Medisch Centrum. De vakgroep Gynaecologie won de 2e prijs in hun categorie.

De vakgroep Interne biedt een goed leerklimaat en een fijne sfeer op de afdelingen. Er zijn veel mogelijkheden om onderwijs te volgen, motiveert de CoRaad. Internist Jeroen de Sonnaville beschouwt de prijs als een groot compliment voor de vakgroep, maar vooral voor de arts-assistenten die het meest met de co’s werken. Semi-arts Eline Goudswaard is ook lovend over het leerklimaat en de toegankelijkheid van medisch specialisten en arts-assistenten. ‘Zij betrekken ons actief bij de patiëntenzorg. Laatst belde een MDL-arts ons speciaal om een zwelling in de buik van een patiënt te onderzoeken. Zo voelden wij voor het eerst hoe een tumor in de buik voelt. Heel erg leerzaam,’ aldus Eline.

De coschap Neurologie heeft de eerste prijs gewonnen voor een fijn team waarin alle vragen gesteld kunnen worden. Ook voor de mogelijkheden tot het opstellen van vele differentiaaldiagnoses en een goede kennisoverdracht van specialist of arts-assistent naar de coassistenten.

Jaarlijkse verkiezing

Elk jaar organiseert de CoRaad van het AMC de Beste Coschap Verkiezing. Tijdens deze verkiezingen kunnen alle coassistenten duidelijk maken welke coschappen in hun ogen de beste zijn. Prijzen zijn in verschillende categorieën te behalen, zodat ieder coschap en iedere clinicus gelijke kansen heeft, en zodat iedere coassistent kan stemmen ongeacht hoe lang hij/zij al coschappen loopt. De prijsuitreiking geschiedt traditiegetrouw op de Medische Carrièredag van de Medische Faculteit der Amsterdamsche Studenten (MFAS).

« Vorige pagina