In streepjespyjama op het werk

17|07|18

Heb je wel eens het ziekenhuis vanuit bed bekeken? Van ziekenzaal naar operatiekamer en van de ene etage naar de andere? Gekleed in een keurig gestreken streepjespyjama lag ik comfortabel in een ziekenhuisbed. Terwijl de acteurs druk rond mijn bed renden nam de cameraman een aantal mooie shots. Ik speelde patiënt; eerst in mijn streepjespyjama en later in een operatieschort en ik voelde mij ook écht patiënt.

Ondertussen werd ik vriendelijk toegesproken door gedreven verpleegkundigen, die door de draaiende camera misschien nog wel nerveuser waren dan ik. Wij hadden echter een gezamenlijk doel; in een film uitleggen hoe leuk en gevarieerd het vak van verpleegkundige in Tergooi is.

Ik werd hartelijk en professioneel ontvangen door Kim, gerustgesteld door Joris, aan electroden gekoppeld door Dineke, bijna gereanimeerd door Léon en bemoedigend toegesproken door Kimberley. Daarna kreeg ik vakkundig uitleg over stoma’s door Rianne en werd mijn bloeddruk en hartslag gemeten door Silvia. Ik kreeg een zuurstofbrilletje in mijn neus, een infuusnaald in mijn arm en een saturatiemeter op mijn vinger. Soms werd ik opgeschrikt door een harde waarschuwende piep, maar dat kwam omdat ik met de saturatiemeter speelde. Ondertussen voerde mijn collega Joyce, mij koekjes want ik was immers de patiënt. Petra leverde hand en span diensten en zorgde dat passerende collega’s niet onbedoeld in beeld kwamen.

Verbeeldde ik mij het nu of voelde ik mij steeds zieker worden? In ieder geval voelde ik mij in veilige handen, ondanks de regelmatige onderbrekingen door regisseur Kevin. Als ik dan toch patiënt moet zijn dan zeker in Tergooi.

Benieuwd naar het uiteindelijke resultaat? Bekijk hier de film.

Patrick Coolen
opleidingsadviseur
Tergooi Academie

« Vorige pagina