Ik weet nog lang niet alles, maar heb al zoveel geleerd

19|03|19

Wat doe je als je bijna je havo-diploma hebt en nog niet weet wat je wil gaan doen?
Williane nam een tussenjaar en terwijl zij fulltime bij de slager aan de slag ging kon zij haar keuzes goed overdenken. Uiteindelijk zorgde Willianne’s zus, die als verpleegkundige in Tergooi werkt, met haar werkverhalen ervoor dat ze verpleegkunde wilde gaan studeren.

Afgelopen september startte zij met de 3-jarige opleiding verpleegkunde. Eerst heeft Willianne zes maanden theorie gevolgd bij het MBO College Hilversum en sinds begin maart is zij te vinden op de verpleegafdeling  neurologie.

Wat zegt ze daar zelf over?
‘Het leuke aan de opleiding vind ik dat je in een half jaar wordt klaargestoomd om op de werkvloer te kunnen functioneren als leerling-verpleegkundige. Ook de diversiteit binnen de opleiding en het beroep als verpleegkundige spreekt mij erg aan. Nu ben ik net begonnen met werken op de afdeling neurologie, ik weet nog lang niet alles, maar ik heb al zoveel geleerd en ik blijf ook elke dag leren’.

‘Ik vind het contact met de patiënten super leuk. De algemene dagelijkse zorg die ik al kan verlenen, maar ook het luisterend oor dat ik kan bieden, wanneer de andere verpleegkundigen druk bezig zijn. En het begin die ik kan maken met de  handelingen die ik mag uitvoeren onder begeleiding, vind ik spannend, maar wel heel leuk om te doen’.

Wil je net zoals Willianne werken en leren?
Stel je vraag en stuur een mail aan opleiding@tergooi.nl

 

« Vorige pagina