Ervaring komt vanzelf

21|12|17

Afgelopen donderdag bezochten ongeveer zeventig bezoekers het UtrechtzorgNetwerkcafé in ons personeelsrestaurant in Hilversum. Voor de gelegenheid omgetoverd tot een sfeervol ‘café’. Daar werden werkzoekenden ontvangen met warme chocolademelk en nog warmere belangstelling van verschillende zorgorganisaties. Allemaal op zoek naar nieuwe zorgmedewerkers die zo verschrikkelijk hard nodig zijn.

Ik raakte in gesprek met leuke jonge mensen, waar de ambitie van afspatte, popelend om de volgende stap in hun carrière te zetten. Diep onder de indruk was ik van een jongeman, die nog maar acht jaar in Nederland bleek te zijn en niet alleen voortreffelijk Nederlands sprak, maar zich al had bewezen als zorgtalent voor de toekomst. Hoe graag had ik hem direct aan ons willen binden, in Tergooi, een zorgtopper in spé. Helaas moest ik vaststellen dat het hebben van én ervaring én het diploma met de juiste uitstroomvariant soms een (nog) onoverkomelijke barrière lijkt op te werpen.

Is het alleen mogelijk om de rode loper uit te leggen voor nieuwe medewerkers als ze ziekenhuiservaring hebben en direct inzetbaar zijn? Ik vraag mij af of werkgevers zich dit met de toekomstige krapper dan krappe arbeidsmarkt nog wel kunnen permitteren. Durven we het aan om onze blik te verbreden en verruimen en gewoon vertrouwen te hebben in dat jonge talent met die serieuze toewijding? Met een beetje creativiteit en flexibiliteit komt die ervaring vanzelf…

Paulien Lankreijer

Coördinator Beroeps- en Bedrijfsopleidingen
Tergooi Academie

 

« Vorige pagina