‘Ik vind in Tergooi de zingeving die ik zocht’

‘Als verpleegkundige sta ik mensen bij in een kwetsbare periode, daar haal ik enorm veel voldoening uit. Die voldoening miste ik in mijn werk voor ik overstapte naar Tergooi. Ik werkte 15 jaar in het vakgebied Human Resources. Mijn werk veranderde steeds meer in een administratieve functie, met steeds minder persoonlijk contact. Ik had behoefte aan meer zingeving, meer voldoening. Daarom maakte ik op 38-jarige leeftijd een carriéreswitch.
Ik was toen al wat ouder, daarom was voor mij een werken-lerentraject aantrekkelijk. Tergooi was een van de weinige ziekenhuizen die dit aanbod in de vorm van een beroepsbegeleidende leerweg (BBL) op mbo-niveau. Daarom heb ik in Tergooi gesolliciteerd.
Daar heb ik nooit spijt van gehad, Tergooi investeert in verpleegkundigen, de opleidingsmogelijkheden zijn goed. Zo heb ik in Tergooi de opleidingen MBO-V, HBO-V, de huisopleidingen diabetes en nefrologie en de opleiding tot klinisch redeneren gevolgd. Binnenkort start ik met de leergang nieuw verpleegkundig leiderschap. Naast verpleegkundige en leermeester klinisch redeneren ben ik ook lid van de verpleegkundige raad. Ik heb me dus binnen Tergooi echt kunnen ontwikkelen.
Ik heb een afwisselende baan, ik leer iedere dag nieuwe dingen, ontmoet nieuwe mensen. De werksfeer is fijn, we gaan op een informele manier met elkaar om. En – heel belangrijk – we worden in dit ziekenhuis als verpleegkundige serieus genomen. Artsen betrekken ons bij het behandelplan van patiënten, we doen het écht samen. Ik vind hier de zingeving die ik zocht!’

 

Stephanie Pappot,
verpleegkundige Interne Geneeskunde, leermeester klinisch redeneren, lid verpleegkundige raad