Sandra Appel

medewerker Service en Voeding

"Als je wel in de zorg wil werken maar niet de medische kant op wil dan is dit echt een hele leuke baan."

De functie als voedingsassistente kwam ‘toevallig’ op mijn pad toen een vriendin, die wist dat ik weer wilde gaan werken, mij ervan vertelde. Als voedingsassistente ontmoet ik veel patiënten met ieder hun eigen eet- en drinkgewoonten en verschillende diëten. Dat maakt het voor mij afwisselend en uitdagend. Ik probeer iedereen te verwennen met een kop koffie en een gesmeerd broodje. En altijd let ik op wat de patiënt mag hebben en of het daadwerkelijk opgegeten wordt. Merk ik dat er slecht gegeten wordt dan kan ik de diëtisten om raad vragen.
Naast het verzorgen van ontbijt en lunch, vraag ik ook bij de patiënten naar hun wensen voor de warme maaltijd. Soms kan ik een praatje maken als daar even tijd voor is en soms ook als die tijd er niet is.
Ik werk altijd samen met andere collega’s, zoals de verpleegkundigen en dokters van mijn afdeling, de fysiotherapeuten en natuurlijk de diëtisten. Dit alles om het verblijf van de patiënt zo aangenaam mogelijk te maken.
Hoewel ik indertijd niet speciaal voor Tergooi als werkgever heb gekozen, werk ik hier nu al jaren met veel plezier! Ook als het niet goed gaat met een patiënt kan ik waardevol zijn. En voor de familie, door even een hand op de schouder te leggen of een kop koffie of broodje aan te bieden. Dat is ook heel belangrijk, vind ik. Als je wel in de zorg wil werken maar niet de medische kant op wil dan is dit echt een hele leuke baan.