‘Ga ervoor, dan kun je ver komen’

Sinds 1978 werk ik in Tergooi. Het begon als vakantiewerk bij het patiëntenvervoer, nu ben ik senior opname-operatieplanner. Door inzet en interesse heb ik me zonder verdere opleiding in veertig jaar opgewerkt. Zonder opleiding is dat vandaag de dag vrijwel onmogelijk. Het goede nieuws is dat Tergooi je helpt bij een opleiding die bij je past. Dus jezelf opwerken kan nog steeds.

Door het vakantiewerk bij het patiëntenvervoer raakte ik geïnteresseerd in de zorg. Daarom ging ik de opleiding ziekenverzorging doen. Dat viel tegen. Ik solliciteerde op een baan bij het patiëntenvervoer. Omdat ik door mijn vakantiewerk ervaring had, werd ik aangenomen.
Als patiëntenvervoerder werd ik gestationeerd op de afdeling Radiologie, later op de afdeling Fysiotherapie. Ik maakte veel röntgenonderzoeken en therapievormen mee. Ook liep ik stage op de obductiekamer. Daarna ging ik werken als receptionist op de operatieafdeling en keek ik veel operaties mee. Omdat ik veel algemene kennis had opgedaan, vroegen ze me de planning van het operatieprogramma te gaan doen. Later werd dat planningscoördinator op de OK. Nu werk ik als opname-operatieplanner vanuit de afdeling Opname.

Wil je mijn nieuwe collega worden in Tergooi? Ik wens je een vruchtbare tijd toe. Ga ervoor. Dan kan je ver komen.’

 

Rob Kam,
Senior opname-operatieplanner