Babette Kuipers-Hiensch

Fysiotherapeut en trainer mindfulness en stressreductie

‘Dit is wat ik noem een win-win-situatie’

‘Ik solliciteerde in 2001 bij Tergooi met een dikke buik en startte na mijn bevallingsverlof. Ik ging als fysiotherapeut werken op de revalidatieafdeling, mijn aandachtsgebied was oncologische revalidatie. De kansen die ik kreeg, heb ik met beide handen aangegrepen. Zo kon ik opleidingen en cursussen volgen om mijn kennis te verdiepen. Die kennis heb ik gebruikt om samen met mijn collega’s het (na)zorgprogramma voor mensen met kanker in Tergooi stevig op de kaart te zetten. Oncologische patiënten in de regio worden nu goed en professioneel begeleid.
Gaandeweg heb ik me ook steeds meer verdiept in ‘mindful leven’. Van 2009 tot 2011 volgde ik de opleiding tot mindfulness- en stressreductietrainer. Die opleiding viel binnen het opleidingsplan van Tergooi. Een prachtige kans waarmee ik me persoonlijk en professioneel heb kunnen ontwikkelen.
Nu help ik patiënten hiermee. Ook verzorg ik via de Tergooi Academie twee keer per jaar de training ‘Mindfulness voor medewerkers’. Dit brengt mijn collega’s veel goeds en is ook voor mijzelf verdiepend, voedend en verrijkend. Dit is wat ik noem een win-win-situatie.

Ik eindig graag met enkele quotes die vertellen hoe ik als mens en als professional in mijn vak sta:

  • Als je gestopt bent met verbeteren, ben je opgehouden met goed te zijn. (Els Borst)
  • Elke dag ben ik opnieuw leerling’. (Jaap van Zweden)
  • Als je loslaat heb je twee handen vrij. (Loesje)
  • Ik sta even stil, en dat is een hele vooruitgang. (Bertold Brecht)

Babette Kuipers-Hiensch,
Fysiotherapeut en trainer mindfulness en stressreductie

3 miniuten ademruimte