Fianda van den Hoed

'Een open cultuur en lage drempels'

‘In 2004 startte ik in het personeelsrestaurant in Tergooi. Het dienen en zorgen zit in mijn genen. Ik heb het hier altijd naar mijn zin gehad, maar het was niet mijn einddoel. Ik heb een secretariële achtergrond, dat werk wilde ik weer gaan doen. Maar dan wel binnen Tergooi, een warm en gastvrij ziekenhuis, ik voel me hier thuis.
Een administratieve of secretariële baan vinden was nog niet zo gemakkelijk. Eerst was er de fusie, daarna kwam de automatisering waardoor minder administratieve krachten nodig waren. Ook had ik geen actuele ervaring meer. Daarom zat ik er telkens naast.
Tot ik de kans kreeg met een 0-uren-contract extra bij de receptie van de OK te gaan werken. Hier leerde ik te werken met het nieuwe automatiseringssysteem in het ziekenhuis. Met deze ervaring werd ik aangenomen als secretaresse bij de afdeling Radiologie. Ik ben enorm blij dat ik nu deze kans kreeg. Mijn collega’s zijn behulpzaam, het werk is afwisselend en het contact met patiënten en collega’s is leuk. Er heerst hier een open cultuur met lage drempels.

Die cultuur van ‘welkom voelen’ proberen we ook te stimuleren met het programma Typerend Tergooi. Ik ben host van het Hostmanshipteam. Net even iets meer doen voor een patiënt of collega, die houding willen we graag bij iedere medewerker in het ziekenhuis. Dat is voor ons typerend Tergooi. Ik zal in ieder geval proberen het goede voorbeeld te geven.’

 

Fianda van den Hoed,
secretaresse afdeling Radiologie