Oscar Kahmann

“Een ziekenhuis financieel gezond houden geeft veel voldoening”

“Ik werk sinds september 2022 bij Tergooi MC als manager Planning & Control. Daarnaast ben ik onderdeel van het managementteam van Finance & Control.

Onze afdeling heeft een belangrijke rol in het financieel gezond houden van het ziekenhuis. Wij zorgen voor de begroting en voor maandelijkse rapportages waarmee (bij)gestuurd kan worden. De controllers kennen de ins- en outs van de cijfers van de afdelingen waar zij voor werken. Zij signaleren risico’s en geven financieel advies, bijvoorbeeld bij uitbreidingsplannen.

Ook de Business Intelligence valt binnen onze afdeling. Dit team is verantwoordelijk voor het verzamelen, analyseren en interpreteren van een groot aantal gegevens binnen Tergooi MC. Hun werk maakt het mogelijk om gegevensgestuurde beslissingen te nemen, efficiënter te werken en kansen te zien.”

 

Ambitie en visie
“In mijn rol als manager probeer ik vooral om het team zo goed mogelijk te laten functioneren en te laten groeien. We werken constant aan het verbeteren van onze producten en processen binnen de afdeling én aan de samenwerking met andere afdelingen. Het werk vraagt best iets van je, maar geeft ook veel energie, voldoening en plezier.

Tergooi MC  is een hele dynamische organisatie. Er is veel ambitie. Om die ambities waar te maken is lef nodig. Het lef om een volgende stap te zetten, maar ook het lef om de vraag te stellen waarom we iets al jaren doen en of iets slimmer of simpeler kan. Die ruimte is er volop. Verder worden er mooie projecten gestart, zoals Zorg Dichterbij. Daaruit blijkt een mooie visie op de toekomst. Ook het mooie prachtige ziekenhuis in een groene omgeving is hier een voorbeeld van.”

 

Gezonde balans
“Financieel zijn het spannende tijden voor alle ziekenhuizen, maar voor Tergooi MC nog net iets meer door ons gloednieuwe ziekenhuis. Dat maakt het werk uitdagend. Er speelt heel veel tegelijk en er wordt veel van onze afdeling gevraagd. Dan is het als manager ook belangrijk om te zorgen dat er een gezonde balans blijft bestaan tussen goed werk leveren en de andere leuke dingen in het leven.

Plezier in je werk hebben we hoog in het vaandel bij Tergooi MC. Persoonlijk haal ik het plezier vooral uit de samenwerking met collega’s. Er wordt hard gewerkt maar er wordt ook gelachen en iedereen helpt elkaar graag. De sfeer binnen het ziekenhuis is heel informeel, mensen zijn gemakkelijk te benaderen. Daarnaast delen we de liefde voor ons vak en de zorg voor elkaar.

We werken uiteindelijk allemaal voor patiënten die onze hulp nodig hebben, dit is iets wat het werken in een ziekenhuis mooi maakt, ook op een financiële afdeling. Ik zou dat missen in een bedrijf dat alleen om winst maken draait.”

 

Oscar Kahmann,
manager Planning & Control