Merel Molenaar

‘Blij met mijn carrièreswitch’

‘September 2017 startte ik in Tergooi mijn opleiding verpleegkunde mbo. Normaal duurt deze opleiding vier jaar. Tergooi biedt me de mogelijkheid deze opleiding in drie jaar te doen.

Voor Tergooi werkte ik in een andere sector. Daar miste ik actie. Mijn moeder stelde voor een keer mee te lopen op een verloskamer. Dat was het zetje dat ik nodig had: ik besloot een carrièreswitch te maken.

Na een half jaar school kwam ik op de afdeling Cardiologie. In het begin kwamen zoveel ziektebeelden en medische termen aan de orde, dat ik me afvroeg of ik dit wel allemaal onder de knie zou krijgen. Ervaren verpleegkundigen observeren vitale functies, meten bloedsuikers meten en maken ECG’s. Dat is voor hen gesneden koek. Ik had geen zorgachtergrond. Voor mij waren dit enorme bergen die beklommen moesten worden.

Het werken in een team en samen in actie komen in acute situaties trekken mij het meest.

Als student heb ik ook de mogelijkheid onderzoeken bij te wonen. Bijvoorbeeld een hartcatheterisatie. Ik zag hoe via een slangetje contraststof bij een patiënt werd ingespoten. Deze contraststof is zichtbaar op een beeldscherm en gaat mee met het bloed. Ik zag op het beeldscherm het bloed door de hartvaten stromen. Dat was spannend. Spijt van mijn carrièreswitch heb ik in ieder geval niet.’

 

Merel Molenaar,
student verpleegkundige mbo