Paul Andries Legemaat

'Ik leer nog elke dag'

‘De belangrijkste taak voor Tergooi is goede zorg bieden aan patiënten. De tweede kernactiviteit is opleiden. Zo heb ik dat ook ervaren.

Voordat ik de overstap maakte naar Tergooi werkte ik in verschillende hotels, zoals De Hoefslag in Bosch en Duin en het Okura Hotel in Amsterdam. Mensen uit deze branche vinden het ‘not done’ om in de keuken van een ziekenhuis te werken. Horecamensen beschouwen zorgkeukens vaak als minderwaardig. Ik heb nooit spijt gehad van deze stap.
In 2011 kreeg ik de kans om de opleiding communicatie en leidinggeven te volgen. Een paar jaar later volgde ik de opleiding middle management.
Ik vond toen dat ik het geleerde maar eens in de praktijk moest gaan brengen en stelde me verkiesbaar voor de ondernemingsraad van het ziekenhuis. Een schot in de roos. Ik kreeg steeds meer zicht op de organisatie van het ziekenhuis en ontwikkelde me op het bedrijfskundige vlak. Daarna volgde de studie HBO Bachelor Facility Management.
Ik promoveerde tot senior voedingsproductie en werd voorzitter van de ondernemingsraad. Mijn volgende doel is mijn bedrijfskundige master halen.
Ik wil mijn kennis graag in de praktijk brengen, zodat het ziekenhuis en de patiënten hiervan profiteren. In de missie van het Tergooi staat dat het ziekenhuis een plek is waar mensen voor mensen werken. Zo beleef ik het ook. Bovendien ben ik het bewijs dat Tergooi je de kans geeft je te ontwikkelen. Ik leer nog elke dag.’

 

Paul Andries Legemaat,
senior voedingsproductie en voorzitter ondernemingsraad