Kris Atema

‘Ben benieuwd waar ik over een aantal jaren sta’

Ik was 21 jaar oud toen ik mijn vierjarige opleiding MBRT (medische beeldvorming en radiotherapeutische technieken) afrondde. Ik koos voor deze studie vanwege de combinatie van patiëntenzorg en techniek.

Ik reageerde op een advertentie van Tergooi omdat een van de speerpunten van het ziekenhuis me aansprak: ontwikkelen van medewerkers. Ik wilde ook in de praktijk een goede vakman worden en me verder specialiseren. Tergooi bood me hiervoor de mogelijkheden. Sinds 1 augustus 2017 werk ik op de afdeling Radiologie.

Ik lever een bijdrage aan een goede diagnostiek. Daar begint een goede behandeling mee. Het geeft me veel voldoening dat ik patiënten op deze manier kan helpen.

Het werk als radiodiagnostisch laborant is ook afwisselend. Ik kom veel verschillende ziektebeelden tegen. Naast contact met patiënten heb ik ook veel contact met de afdelingen in het ziekenhuis. Zo heb ik in korte tijd een goed beeld gekregen wat er op andere afdelingen speelt.
Heel belangrijk is voor mij de goede sfeer in het ziekenhuis. Ik merk dat ook mijn collega’s beter willen worden en van elkaar willen leren. Dit is goed voor onze patiënten. En goed voor mezelf natuurlijk. Ik leer elke dag bij.

Mijn inwerkperiode is afgerond, ik draai nu volledig mee op de afdeling Radiologie. Ik ben benieuwd waar ik over een aantal jaren sta.

 

Kris Atema,
radiodiagnostisch laborant

Geïnteresseerd in een baan als radiodiagnostisch laborant? bekijk hier de vacature!