Wendy de Sousa Felqueiras

‘Het bevalt goed in Tergooi’

‘Ik werkte in de thuiskraamzorg, maar was toe aan meer uitdaging en regelmaat. Daarom greep ik de kans om als kraamverzorgende in Tergooi te werken met beide handen aan. Dat was in 2001. Al heel wat jaren geleden dus, maar ik doe het nog steeds met liefde. Kraamzorg zit in mijn hart.

Het is fijn om nieuwe ouders bij te staan in een wereld die voor hen onbekend is. Om ze stapje voor stapje te begeleiden in de zorg voor hun pasgeboren kindje. Ons doel is patiënten gezond en met een vertrouwd gevoel naar huis te laten gaan. We willen de zorg met een gerust hart overdragen aan de kraamverzorgende thuis.
Ik werk in een fijn en hecht team met gespecialiseerde verpleegkundigen, kraamverzorgenden, klinisch verloskundigen en gynaecologen. We staan altijd voor elkaar klaar. De sfeer op onze afdeling is goed, patiënten merken dat.
Eenmaal per maand houden we een voorlichtingsavond voor aanstaande ouders. Een aantal professionals uit Tergooi vertelt dan wat mensen kunnen verwachten als ze in Tergooi bevallen. Ik ben gastvrouw op deze avond. Het is leuk om op deze manier iets extra’s voor de afdeling te doen.

Wat ik met dit verhaal wil zeggen? Het “bevalt” gewoon goed in Tergooi!’

 

Wendy de Sousa Felqueiras,
kraamverzorgende op afdeling Gynaecologie/Kraam/Verloskunde