Gera Flink - de Rijke

'Ik heb nooit spijt gehad van de switch van het bedrijfsleven naar de zorgsector'

Na diverse functies in het bedrijfsleven wilde ik iets heel anders. Ik werk nu als afdelingssecretaresse op de afdeling Acute Opname, in combinatie met de afdeling Longgeneeskunde. Door de verschillende werkplekken die ik heb gehad in Tergooi ken ik inmiddels zoveel collega’s, dat ik mij volledig thuis voel. Daardoor heb ik in de loop der jaren de kans gekregen om behoorlijk wat bij te leren.

Het werk als afdelingssecretaresse geeft mij voldoening omdat je veel kunt betekenen voor de patiënten, artsen en verpleging. Het is mijn werk om alles zo efficiënt mogelijk te regelen en patiënten en collega’s ‘te ontzorgen’, zodat de beste zorg kan worden geleverd. Secretaresse een zittend beroep? Mooi niet, mijn benen lopen voor de patiënt. Als je ineens wordt opgenomen kunnen kleine dingen heel belangrijk zijn en daar zorg ik graag voor.

Een patiënt is tijdens een opname kwetsbaar, daarom is het luisteren naar de patiënt wat het werk zo mooi en bijzonder maakt. De verhalen die patiënten mij vertellen bezorgen mij soms kippenvel.

Op de Acute Opname is de variatie van opgenomen patiënten groot, daardoor zie en spreek ik artsen van verschillende specialismen. Dat maakt mijn werk extra interessant.

Ik heb nooit spijt gehad van de switch van het bedrijfsleven naar de zorgsector. De sociale kant van het werk maakt dat ik voor die zieke persoon iets kan betekenen als mens.’

 

Gera Flink – de Rijke,
afdelingssecretaresse Acute Opname afdeling en Longgeneeskunde