Bianca Vet

'Een val van mijn paard zette me op het spoor'

‘Waarom ik voor radiodiagnostisch laborant heb gekozen? Best een apart verhaal. Ik werkte als dierenartsassistent en paardenverzorgster. Een droombaan. Toch wist ik dat ik dit niet tot mijn pensioen wilde doen. Toen – toeval of niet – viel ik van mijn paard en brak mijn schouder. Ik kwam voor onderzoek in Tergooi op de afdeling radiologie, zag medewerkers bezig met mensen en techniek. Een mooie combinatie. Ik dacht: misschien is dit ook wel iets voor mij. Ik zocht uit wat het beroep inhield en vroeg of ik een dagje mee kon lopen. Ik zag dat je als radiodiagnostisch laborant voor patiënten veel kunt betekenen. Ze komen vaak angstig en onzeker op de afdeling en zijn onder de indruk van alle grote apparaten. Aan ons de taak om deze mensen gerust te stellen en de angst voor het onderzoek weg te nemen. Het onderzoek dat we uitvoeren, is ook heel belangrijk om de juiste diagnose te stellen. Ik word helemaal blij als ik een mooi onderzoek af kan leveren en patiënten tevreden weer weggaan.
Mijn dagje meelopen voelde als een warme deken. Aan het eind van die dag vroegen de laboranten met wie ik meeliep, of ik hun collega wilde worden. Ik voelde me heel erg welkom.
Op mijn 38ste begon ik met mijn opleiding op de afdeling radiologie. Ik ontwikkelde me tot allround laborant. Inmiddels ben ik gespecialiseerd in MRI-onderzoek voor mensen met hartproblemen. Ik heb nu in Tergooi mijn tweede droombaan.’

 

Bianca Vet,
radiodiagnostisch laborant

Geïnteresseerd in een baan als radiodiagnostisch laborant? bekijk hier de vacature!