Berdine van Ginkel

‘Gespecialiseerd’ als allroundverpleegkundige

‘Veel verpleegkundigen specialiseren zich. Dan gaan ze bijvoorbeeld een speciale opleiding volgen om op de kinderafdeling of afdeling Intensive Care te werken. Of ze verdiepen zich bijvoorbeeld in diabetes, long- of hartproblemen. Tergooi geeft verpleegkundigen alle kansen om zich te specialiseren. Ik specialiseer me eigenlijk ook, maar dan als ‘allround verpleegkundige’. Ik werk met veel plezier en gezonde trots in het flexteam van Tergooi.

Via dit team werk ik de ene keer op een interne afdeling, de andere keer op een chirurgieafdeling. Door op verschillende afdelingen te werken, blijf ik me breed ontwikkelen. Kennis die ik op de afdeling Interne Geneeskunde opdoe, kan ik later weer toepassen op de afdeling Chirurgie. Want er worden op een afdeling Chirurgie natuurlijk ook mensen geopereerd die bijkomende ziekten hebben als diabetes of hoge bloeddruk.

Tergooi is een fijne werkgever, collega’s en managers zijn betrokken en afdelingen zijn altijd blij als ik kom. Ze werken graag met verpleegkundigen die breed inzetbaar zijn.

Het fijne van werken in het flexteam is ook dat ik in principe zelf mijn rooster maak. Maximaal zes weken van tevoren geef ik op wanneer ik kan en wil werken. Ik heb dus invloed op mijn diensten en werktijden. In mijn privéleven ben ik daarom heel flexibel. Dat is prettig.
Als ik als verpleegkundige vast op een afdeling zou werken, zou ik ook een vaste groep collega’s hebben. Nu niet. Maar is dat een nadeel? Nu heb ik een heel ziekenhuis vol collega’s!’

 

Berdine van Ginkel,
verpleegkundige flexteam