Dochters

24|10|18

Nee, ik heb het niet over het lied van Marco Borsato, hoewel dat erg toepasselijk lijkt. Kwart over tien op vrijdagmorgen, komt ze aangelopen in de ziekenhuisgang… Mijn werkterrein en vandaag ook haar werkplek; ze komt een bedrijfsfilm opnemen. Ik ben ‘opdrachtgever’ en zij is als stagiaire onderdeel van de filmploeg. Ik ben haar moeder en zij is vandaag helemaal in haar rol als cameravrouw.

Wat is ze mooi en wat staat de tijd haar goed, je hebt helemaal gelijk Marco! Ze staat haar ‘mannetje’ met de zware camera op haar jonge schouders. Ze kan het, ze doet het. Hoewel ze voor de wet nog niet eens volwassen is zie ik voor het eerst de vrouw die ze is geworden. Wat ben ik trots op haar!

Mijn collega Patrick gaat zelfs in een dubbelrol; zijn dochter komt figureren met zijn kleinzoon Milan. Samen stelen ze de show! Ook zij is nog zo jong, maar al helemaal moeder in haar doen en laten.

Bijzonder om te mogen samenwerken. De film die wordt gemaakt gaat over alle kansen en mogelijkheden die verpleegkundigen in Tergooi geboden krijgen om zich verder te ontwikkelen of aan hun loopbaan te werken. Deze dag was een unieke kans om elkaar op een andere manier te zien en te waarderen.

De dag wordt afgesloten met een filmopname van champagne die ontkurkt wordt. Tot twee keer doen wordt het ‘ontkurkmoment’ vastgelegd. En naderhand kunnen de aanwezigen proosten op de geslaagde dag; het wordt vast een prachtige film. En dochterlief? Die mag niet meedrinken, want ze is nog (net) geen 18…

Joyce van Stijgeren

Opleidingsadviseur
Tergooi Academie

 

« Vorige pagina