De rode loper

07|02|19

Soms heb je een dag met een gouden randje. De dag van het ‘dank je wel’- diner was er zo één. Wat heb ik me speciaal gevoeld! De voorpret was al begonnen met de uitnodiging; ‘feestelijk winters’ was het kleedadvies. Het was op de werkvloer zichtbaar dat er iets speciaals aan zat te komen; mooie vesten, jurken en truien met een winterskarakter en hier en daar een glimmertje…

Het diner werd georganiseerd voor medewerkers van Tergooi die zich met hart en ziel inzetten voor het opleiden van nieuwe beroepsbeoefenaren. Studenten van het MBO College Hilversum verzorgden in restaurant du Roc deze feestelijke avond, als onderdeel van hun opleiding. Zij hadden de rode loper uitgelegd en onze jas werd keurig aangenomen door de jonge gastheren, strak in het pak.

Door een fotograaf werden alle gasten gezellig op de foto gezet. Ik voelde me, samen met mijn collega’s, zo welkom! Met een glaasje bubbels werden we begeleid naar het restaurant. Daar was live op een beeldscherm te zien hoe studenten in de keuken bezig waren met de bereiding van het diner. Dit bestond uit allerlei lekkere gerechtjes, gebaseerd op het concept ‘shared dining’. Alle gerechtjes werden uitgeserveerd op tafel, waarna deze konden worden gedeeld met elkaar.

Tussen de gerechten door was er een pub quiz en de bekendmaking van de drie genomineerden die Tergooi mogen vertegenwoordigen bij de landelijke verkiezing van “opleider van het jaar”. De pub quiz zorgde voor hilariteit, waardoor ik mijn collega’s ineens van een hele andere kant zag. Eén collega bleek op vrije dagen de krant te spellen en wist daardoor antwoord op die éne lastige vraag. Maar ook waren er van die antwoorden, die je gezamenlijk verzint en waarvan je eigenlijk al weet: het is niet goed, maar we komen niet op het juiste antwoord…

Wat was het hartverwarmend om de mooie woorden te horen voor mijn collega’s. Deze positieve woorden zullen nog lang doorklinken. Ik ben trots op al die enthousiaste collega’s, die zich elke dag weer inzetten om nieuwe collega’s op te leiden tot goede professionals.

Nynke Dijkhof

Opleidingsadviseur
Tergooi Academie

« Vorige pagina