Coschappen Tergooi in de prijzen bij AMC en UMCU

18|07|18

Coschappen Tergooi in de prijzen bij AMC en UMCU

De afgelopen periode hebben coassistenten van het AMC de opleidingen van de interne geneeskunde (zaal) en kindergeneeskunde in Tergooi uitgeroepen tot ‘Beste coschap 2017-2018’. Studenten van het UMC in Utrecht riepen de opleiding van de geriatrie uit tot beste coschap.

De coschapverkiezing is in het leven geroepen om waardering uit te spreken voor de goede manier waarop afdelingen zorg dragen voor de opleiding van coassistenten. De opzet is dat de prijzen een positief opleidingsklimaat en goed onderwijs voor coassistenten stimuleren. Vanuit het AMC werden maar liefst vijf coschappen in Tergooi genomineerd: Kindergeneeskunde, Interne Geneeskunde (zaal), Interne Geneeskunde (poli), KNO en Gynaecologie. De Interne Geneeskunde was al vele malen genomineerd en wint nu de eerste prijs. Kindergeneeskunde wint zelfs voor de tweede keer op rij.

Eerste prijs geriatrie vanuit UMCU

Vanuit het UMCU kreeg de opleiding geriatrie de eerste prijs van de coassistenten in de categorie ‘masterjaar 4’. ‘Dit is best bijzonder’, zegt klinisch geriater Kirsten Bessembinders van Tergooi, ‘want onze opleiding voor coassistenten bestaat nog maar anderhalf jaar. Als positieve punten noemden de studenten de goede begeleiding en de prettige manier van feedback geven. Ook de organisatie vanuit de Tergooi Academie is erg goed geregeld. Zo ligt er de eerste dag dat de co’s komen, een welkomstpakket en personeelspas klaar. Ze kunnen meteen aan de slag. De coassistenten waarderen dat. We zijn trots. De prijs motiveert ons het coschap nog leuker en leerzamer te maken in de korte periode dat de coassistenten bij ons zijn.’

« Vorige pagina