Breinvriendelijk werken

16|05|18

Ruim 200 secretaresses bij elkaar tijdens een congres op een warme donderdag; het is secretaressedag! Op dit jaarlijkse secretaressecongres mogen Christa en José, secretaresses van de Tergooi Academie niet ontbreken.

Zij vertellen dat de openingswoorden van de dagvoorzitter, waarin waardering werd uitgesproken voor alle secretaresses, bijdroeg aan hun warme gevoel van welkom. Secretaresses vervullen haast onzichtbaar hun ondersteunende rol. En hoewel de 200 congresdeelnemers allemaal verschillend zijn, hebben zij één ding gemeen; zij bewegen zich niet in de spotlights. Nog een opvallende overeenkomst is hun enorme gedrevenheid en zorgzaamheid.

Topsport
‘De spin in het web’ worden ze genoemd. Een centrale figuur, iemand die alle belangrijke touwtjes in handen heeft. En al die touwtjes maken het noodzakelijk om ‘breinvriendelijk’ te werken, werd door één van de sprekers uitgelegd. Hoe werkt het brein wanneer constant een appèl op je wordt gedaan? ‘Het voortdurende switchen van taak is topsport en zorgt voor de grootste werkbelasting van secretaresses. Hoe kun je je focussen als de telefoon roodgloeiend staat en je ondertussen ook nog even verschillende e-mails moet versturen? Breinvriendelijk werken begint met het wegwerken van de chaos in je hoofd’ en daar had de sprekers verschillende tips voor.

De hectiek van het secretariële werk kunnen Christa en José beamen. Samen vormen zij de front én back office van het onderdeel beroeps- en bedrijfsopleidingen van de Tergooi Academie. Zij hebben voortdurend telefonisch ‘klantcontact’ en voeren een groot aantal administratieve taken uit. Ook lopen er regelmatig collega’s binnen met vragen.

Christa en José zijn voldaan en tevreden huiswaarts gekeerd na een inspirerende dag. ‘Een bijzondere ervaring om 200 gelijkgestemden te ontmoeten met dezelfde werkhouding en intentie’.

De dag na het congres troffen zij op hun bureaus een attentie aan van hun collega’s, als blijk van waardering voor al die andere dagen van het jaar.

Tergooi Academie

« Vorige pagina