Ben jij ok?

06|06|18

De afgelopen weken stonden voor mij in het teken van het ontmoeten van nieuwe enthousiaste sollicitanten voor onze OK-opleidingen; operatie-assistent en anesthesiemedewerker. Om nieuwe studenten aan te nemen wordt een uitgebreid selectieproces doorlopen. Dit biedt gelegenheid om elkaar te leren kennen.

Gedurende het hele selectieproces, dat bestaat uit een selectie- en meeloopochtend én een sollicitatiegesprek, wordt de kandidaat geobserveerd om een beeld te krijgen. Ben jij ok?

Werk in combinatie met leren

Potentiële kandidaten willen graag weten of Tergooi een goede werkgever en opleider is, die bij hen past. Ook willen ze weten hoe de opleiding en het werk er uit zullen zien. Ik wil graag weten wie de kandidaten zijn om een onderbouwde inschatting te maken of ze het werk in combinatie met leren aankunnen. Hebben ze het in zich om die werknemer te worden die we zo graag hebben? 

Na de keuze komt de afronding van het selectieproces en ik bel kandidaten of ze aangenomen zijn of niet. Bellen met kandidaten die aangenomen zijn is leuk! Ik heb goed nieuws en kan zorgen voor een feestje bij de ander. De blijdschap van de kandidaat horen is een prachtige afsluiting van zo’n intensieve periode.

Bellen met kandidaten die niet zijn aangenomen is ook een afsluiting. Ik breng niet het nieuws waar zij op hoopten. Wel geef ik zorgvuldig feedback; wat is er waargenomen, wat daarvan is goed en wat is minder goed ten opzichte van de gekozen kandidaten. Soms kan ik een tip meegeven voor verdere ontwikkeling, als de sollicitant daarvoor open staat.

En zo sluit ik vaak een gesprek af, met de gemengde gevoelens van de ander: wat jammer dat ik het niet ben geworden en dank je wel voor de feedback, daar kan ik echt iets mee. Dat vind ik dan ook weer een feestje!

Petra Peek
Opleidingsadviseur
Tergooi Academie

« Vorige pagina