25 inspirerende verpleegkundigen – ‘Anny biedt een veilige leeromgeving’

10|09|19

Nursing bestaat 25 jaar en zet daarom 25 verpleegkundigen in het zonnetje. Hbo-v-student Moira nomineerde haar werkbegeleider Anny, MDL-verpleegkundige in Tergooi: ‘Anny gaf mij het gevoel dat ik niet alles perfect hoefde te doen.’

 

Genomineerde: Anny Deng, hbo-verpleegkundige Maag- Darm en Leverziekten, Tergooi ziekenhuizen, Hilversum

Aangever: Moira Stam, student hbo-v, Hogeschool Utrecht

In het tweede jaar van de hbo-v liep Moira een half jaar stage in het Tergooi ziekenhuis. Anny was haar werkbegeleider. Ze liep alle diensten met haar mee. Moira: ‘Ik vind Anny heel inspirerend. Waarom? Ze wist me op mijn gemak te stellen en bood me een veilige leeromgeving. Ik had bij haar het gevoel dat ik niet alles perfect hoefde te doen. In haar feedback benoemde ze bijvoorbeeld ook altijd wat wél goed ging. En dat kan ik niet van alle collega’s zeggen.’

Spannend

Anny herkent dat. ‘Ik heb zelf nog maar net de hbo-v afgerond’, vertelt ze. ‘Ik weet nog hoe spannend ik het vond om stage te lopen in het ziekenhuis. Daarom vind ik het erg belangrijk om stagiaires op hun gemak te stellen en bij de hand te nemen.’

Herkenning

Moira raakte ook geïnspireerd door de levensloop van Anny, die al jong op zichzelf ging wonen en naast haar mbo-v-opleiding een baan had. Dat zette Moira ertoe aan om ook zelfstandig te gaan wonen en de opleiding, net als Anny destijds, duaal te gaan doen. Anny: ‘Ik begeleid vaker stagiaires. Maar in Moira herkende ik mezelf. Ze was pas 19 toen ze hier kwam werken maar ik vond haar al zo volwassen. We hebben echt een klik en spreken elkaar nog af en toe.’

Benieuwd naar de 24 andere inspirerende collega’s? Hier vind je de hele lijst met toppers! >>>

« Vorige pagina